Har du en hjemmeside / nettbutikk som trenger Søkemotoroptimalisering (SEO)?

SEO står for Search Engine Optimization (på norsk: søkemotoroptimalisering), og handler i bunn og grunn om å overbevise søkemotorer om at din hjemmeside/nettbutikk er den mest relevante for de spesifikke søkeordene. Visste du at 75 % gjør et google-søk før de gjør et kjøp – også om kjøpet faktisk blir gjort i en fysisk butikk?

søkemotoroptimalisering (SEO)

Søkemotoroptimalisering (SEO) genererer mer trafikk, som kan bety flere kunder.

Vårt mål er å alltid være i forkant av det nyeste og beste innen SEO. Ca 90% av alle kjøpsbeslutninger starter på internett, og 80-90% av disse i Google alene. Godt mulig er du på akkurat denne siden nå, fordi du fant siden vår på Google(?).

Men hva er egentlig SEO? Søkemotoroptimalisering, ofte forkortet «SEO» som står for «Search Engine Optimization» på engelsk, er kort fortalt en samling av metoder og teknikker for å gjøre en nettside mer synlig i søkemotorer. Våre SEO-eksperter hjelper deg og din nettside/nettbutikk med å rangere høyere i Google for dine viktigste søkeord.

søkemotoroptimalisering (SEO)
søkemotoroptimalisering (SEO)

On-site SEO og Teknisk SEO

Søkemotoroptimalisering kan være et omfattende, men viktig arbeid. Det er mange ting å tenke på, men alt starter med din egen nettside – er nettsiden din responsiv / mobilvennlig? Er nettsiden din sikker å besøke, og er det installert SSL kryptering?

Har du opprettet robots.txt og sitemap.xml -og sendt inn disse til Google? Bruker du HTML tags på siden din (H1, H2, H3 etc.)? Har du gjort en grundig søkeordsanalyse og optimalisert innholdet for de viktigste søkeordene nettsiden, i keywords tag, meta titles, meta descriptions, alt text, etc? Dette er bare noen få av de grunnleggende tingene som må på plass, og kalles ofte On-site -eller On-page SEO.

Få hjelp av et SEO Byrå i Norge

Vi starter med en SEO analyse av nettsiden din og markedet du er i. Målet er å finne ut hvor du er idag, samt legge en liten plan på hvordan vi kan forbedre resultatene dine i Google.

Det vi gjør er blant annet å forbedre alt av innhold (tekst) på nettsiden din, ulike nettside -og designforbedringer, vi legger til «alt img» på bildene dine, finner -og legger til riktige søkeord, forbedrer lenkestrukturer, meta titles og meta descriptions, samt utfører ‘teknisk SEO’ som f.eks. robots.txt, sitemap.xml og JSON-LD (rich snippets). Våre SEO-strategier er med på å skape bedre rangeringer, høyere relevans, autoritet og konvertingsrater.

søkemotoroptimalisering (SEO)

Ofte stilte spørsmål om søkemotoroptimalisering

Hva er et SEO byrå?

Hva er et SEO byrå? Et SEO byrå er et firma som kan hjelpe deg med søkemotoroptimalisering av din hjemmeside/nettside eller nettbutikk for å oppnå bedre resultater i søkemotorer som Google. Et SEO byrå holder seg oppdatert på de nyeste teknikkene etc. når det kommer til SEO, da disse ofte endres av Google. Sammen med deg kan vi utforme og implementere ulike tiltak, strategier og teknikker for å påvirke at din nettside oppnår bedre søkeresultater i Google. Dette er søkeresultater som gir deg gratis trafikk!
Oppnår du god synlighet på de valgte søkeordene, vil det kunne ha en enorm innvirkning på trafikk og dermed salg. Tiltak som On-site SEO og teknisk SEO, forbedring av hastighet på siden, sideoppbygging, design, lenkestruktrer, H-tags, strukturerte data også videre ha stor betydning for din SEO-suksess! Alt dette og mer kan et SEO byrå hjelpe deg med.

Hvor mye koster Søkemotoroptimalisering (SEO)?

Når man har begynt å tenke på SEO, er prisen ofte et tidlig spørsmål man stiller seg.
Det er dessverre vanskelig å gi noen nøyaktig pris på SEO-optimaliseringer, da alle kunder har forskjellige behov, mål og budsjett. Ikke minst vil det være avgjørende hvilke søkeord du ønsker å fokusere på. Søkeord er veldig forskjellig, mtp. konkurranse.
Vi jobber dog på timesbasis for SEO, men det er mulig å sette en fast pris på forhånd her også. Vi kan jobbe med SEO som et engangsprosjekt, men vi anbefaler  kontinuerlige forbedringer (en månedlig avtale). Minimum er 3 timer per mnd, men merk at dette er svært lite, og vi anbefaler generelt minimum 3 timer per uke.

Hvor fort kan jeg forvente resultater?

SEO er et langsiktig prosjekt, og Google bruker tid på å oppdatere nye endringer/implementeringer. Hvis du ikke har jobbet målbevisst med søkemotoroptimalisering tidligere, kan du oppleve høyere rangeringer allerede etter et par uker.
Søkeordene er også hovednøkkelen her for hvor fort du vil merke resultater. Er det svært høy konkurranse for søkeordene du ønsker å rangere på, krever det et målrettet arbeid over måneder og år, men som igjen kan gi deg gratis trafikk og nye kunder i årevis fremover.

Hvorfor bør man jobbe med et SEO byrå i Norge?

Det er sterkt anbefalt å jobbe med et SEO byrå som snakker det samme språket, og som kjenner litt til markedet du opererer i, da SEO går mye på tekst, innhold, søkeord (språk) med mer. Men du trenger ikke å ansette et SEO byrå i samme by som deg, så fremt byrået du ansetter kan språket ditt, og jobber effektivt digitalt og kan kommunisere via e-post og telefon. Så om du holder til i Trondheim, kan du fint ansette et byrå i Alta, Sarpsborg/Fredrikstad, Oslo eller Stavanger.

Lyst å jobbe med oss? Ta kontakt idag

[email protected] eller;

nb_NO